* verzending € 4,50, gratis vanaf € 50 of bij abonnement (selecteer gratis)

Black is born

Coffee Black is born

Oude voortuigen die omgebouwd worden tot rijdende bar’s of restaurants noemen we vandaag Foodtrucks maar toen wij met Coffee Bar on Wheels onze Airstream caravan ombouwden tot een baristatent werd het vooral een zot idee genoemd. Koffie schenken uit een karretje aan een vooral bierdrinkend publiek…geen sterk business plan… Maar we zetten door en zie, straks is het 10 jaar dat we festivals en andere feesten met onze koffie wagen opvrolijken.

In die 10 jaar is er veel veranderd, we hebben er (veel) collega’s bijgekregen en er is nu ook een heuse Belgian Food truck Association. Een goede evolutie lijkt ons, vooral als alternatief voor vettige festival  junkfood.

Dus als iedereen op de foodtruck-trein  springt, lijkt ons de tijd rijp om ons te bezinnen over de toekomst. Koffie is een dankbaar product en het moet gezegd: als barista hebben we naast Sinterklaas de mooiste job ter wereld. Waar we komen is het feest en we mogen snoepjes uitdelen. Toch wilden we iets nieuws maar koffie moest zeker de kern van ons bedrijfje blijven. Het plan om onze Airstream in te wisselen voor een stenen koffiebar leek ons iets te makkelijk en niet bijster origineel. Ondertussen was onze reis door de wondere wereld van de koffie al een tijdje blijven hangen aan het koffie kweken en vooral koffiebranden. Enkele brainstorm sessies later was het idee van Coffee Black geboren. Ons eigen koffie op locatie vers gebrand werd onze nieuwe uitdaging.

Op onze site en facebook pagina kan je volgen waar we met onze mobiele koffiebranderij naartoe trekken. Omdat we niet overall terzelfderijd kunnen zijn  hebbben we een ook  webshop opgestart. zo kan je waar en wanneer je wil onze vers gebrande koffie bestellen.

Lekkere koffie met een hip tintje en leuk verpakt. Omdat we zelf met gezonde voeding bezig zijn hebben we (met wisselend succes) onze weg gezocht in het wereldje van fair trade en bio voeding, maar dit is inspiratie voor een volgende bericht.

Jan

vers gebrand, vers gemalen, klaar om te koffie te zetten

 

 

Laat een reactie achter

Verzending telkens op woensdag